fbpx

Vanliga frågor

Vanliga Frågor

Vad kostar solskydd?
Vi har allt från persienner, plisségardiner, markiser, gardiner och uterum och priserna varierar beroende på produkt, storlek och val av material. Maila eller ring oss på 0300-185 35/011-162 000 så hjälper vi dig med dina frågor eller funderingar.

Hur lång är tid tar det innan produkterna sitter uppe?
Leveransen ink. montage är normalt sett 25 -30 arbetsdagar. Under högsäsong april-juli kan det var något längre och under lågsäsong eller vid order som du hämtar och monterar själv är det oftast kortare.

När kan jag få ett hemmabesök?
Kontakta oss för tillgänglighet och bokning. Vår målsättning är att kunna besöka dig senast inom en vecka.

Säljer ni även till företag?
Absolut! Vi har ett stort utbud av utvändiga och invändiga lösningar som lämpar sig väl för alla typer av företag, kontor, produktionslokaler, skolor och offentliga miljöer. Kontakta oss för att boka ett möte.

El-installation?
El-installation ingår vanligtvis inte då lagen kräver en behörig elinstallatör för att utföra fasta installationer. Alla solskydd programmeras och testkörs av våra montörer, så det enda elektrikern behöver göra är att koppla på starkström. Vi hjälper dig gärna med rekommendation till firmor som är vana att arbeta med el-installation av våra utvändiga och invändiga produkter.

Min markis fungerar inte, vad skall jag göra?
Om din markis inte fungerar, kontakta oss med en så utförlig beskrivning som möjligt och gärna bilder på problemet. Ibland är lösningen så enkel som ett batteribyte i fjärrkontroll eller sol/vindsensor. Kan vi inte hjälpa dig över telefon eller mail så kan vi boka in en montör som kommer ut och felsöker din produkt. Kontakta oss gärna för offert på felsökning. Eller så kan vi kan skicka ut en markisexpert som ger ett kostnadsfritt förslag vad som är bästa lösningen med nya produkter. Det kan vara en ny motor, nya armar eller kanske helt nytt solskydd.

Kan man använda rot/rutavdrag?
Ja, om Skatteverkets regler för rot och rut uppfylls, kan du använda rotavdrag på montage av utvändiga solskydd. Avdraget är 30% på arbetskostnaden. Rutavdrag medges för montering av invändiga produkter, avdraget är 50% av arbetskostnaden. Länk till skatteverkets regler för rot och rutarbete.

Hur länge håller markiser?
Man brukar förenklat säga att stommen håller mellan 20-30 år och väven ungefär halva den tiden. Men det kan behövas byta motor eller armar innan det. Allt beror på hur utsatt markisen är för väder och vind samt vilket underhåll som har gjorts på den. Kontakta oss gärna om du önskar offert på nya delar till din markis.

Vad är det för garantier?
Upp till 3 års garanti på alla produkter förutom styrningsprodukter som är 2 år.

Var tillverkas produkterna?
Vi jobbar med olika leverantörer som har sin tillverkning i bland annat Sverige, Tyskland, Belgien, Danmark, Frankrike, Holland och Schweiz.

Jobbar Roland fortfarande?
Han är 72 år nu och har jobbat med solskydd i 50 år, han jobbar fortfarande heltid.

Säljer ni uterum och inglasningar?
Ja, vi säljer det under vår avdelning concept .

Bygger ni altaner och trädäck?
Vi har snickare i vårt team och är vana att göra trädäck och liknande efter dina önskemål.

Kan man byta lina på sin persienn?
Här har du 3 val som kund, där det är olika prissättningar.
– våra montörer kommer hem till dig och byter lina.
– lämna själv in din produkt i vårt showroom i Kungsbacka eller Norrköping.
– köp lina av oss i butik och byt själv.

Kommer min produkt bli helt fri från ljusläckage?
Visst ljusinsläpp förekommer nästan alltid, även om väven i produkten är mörkläggande. Man kan dock minska det genom att ha fler än en produkt eller placera produkten på rätt ställe. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för ditt rum.

Smarthem styrning?
Vi har både Luxaflex Powerview och Somfys sortiment av av appstyrningar som är världsledande i appstyrning av solskydd. Med App-styrning styr du allt från din mobil eller dator.

Vilket är ert geografiska område?
I Kungsbacka är det från Stråvalla i söder till Kode norr, Öckero i väst och Landvetter i öst. I Norrköping är det Katrineholm i norr, Mjölby i väst, Lofthammar i söder och Nyköping i öst. Vi gör uteserveringar och större projekt även på andra orter än dessa, så hör av dig till oss om du är intresserad av ett besök.

Har ni fler butiker?
Vi har ett showroom i Kungsbacka på Verkstadsgatan 10 och ett i Norrköping på Skallesväg 12.

Hur lång tid tar ett kostnadsfritt kundbesök?
Ett kundbesök tar oftast runt en timme. Från Kungsbackakontoret har vi tiderna; 08.00, 10.00, 12.00, 14.00 eller 16.00 att välja på. För Norrköping; ring eller maila oss för att boka.

Öppetider i Showroom
Våra aktuella öppettider finns här.
Klicka här för film från showroom

Boka hemmabesök

Skriv in din föredragna kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig!