Solskydd utomhus

Kort om oss

Markis är ett företag specialiserat på solskydd. Vi erbjuder billiga markiser och persienner för både inomhusbruk och utomhusbruk. Vi har huvudkontor i Kungsbacka men säljer och monterar både markiser och persienner i Göteborg, Kungälv, Uddevalla, Varberg, Linköping och Norrköping.

Vad är solskydd utomhus?

För utomhusbruk har vi en rad olika solskydd att välja bland.  Vi har kategoriserat och döpt vårt sortiment till – terrassmarkiser, fönstermarkiser, balkongskydd och vindskydd. I sortimentet finns självklart markis för altan, markis för uteplats, markis för terrass och markis för balkong. Vi har även solskydd för balkong, solskydd för altan, solskydd för terrass, solskydd för uterum, zip screen samt vindskydd för uteplats. Söker du en motordriven markis så har vi det också. Många av våra solskydd och markiser kan nämligen väljas med motor eller utan motor.

Varför använda solskydd utomhus?

Med ett solskydd för utomhusbruk kan du snabbt få skugga om solen blir för stark eller söka skydd när regnet drar in. Ett solskydd hjälper även till att skapa en behaglig inomhustemperatur och skyddar husets karmar mot väder och vind.

Genom att montera en terrassmarkis eller en fönstermarkis kommer du garanterat njuta mer av det svenska vädret! Vare sig det är sol eller regn. Och väljer du ett balkongskydd eller vindskydd kommer du kunna spendera många, långa timmar på en annars ganska blåsig plats.

Priserna för markiser varierar såklart. Men de är aldrig orimligt höga med tanke på den nytta de gör och produkternas långa livslängd. Vi har dessutom ett brett sortiment av solskydd och har kunnat pressat priserna, så att du kan välja fritt bland både prisklass och modell.

Hur används solskydd utomhus?

Terrassmarkiser, fönstermarkiser, balkongskydd och vindskydd används på olika sätt. Våra terrassmarkiser skyddar mot väder och vind, och sköts enkelt med manuell vev eller per automatik med hjälp av motor. De har flera olika lägen (utfällda, delvis utfällda eller infällda) beroende på hur mycket skydd man önskar. Terrassmarkiser monteras antingen på husets yttervägg eller finns att köpa fristående.

Våra fönstermarkiser skyddar också mot väder och vind. De monteras på husets yttervägg ovanför det fönster du önskar. De har olika lägen och manövreras med manuell vev eller med motordriven automatik.

Våra vindskydd för uteplats monteras som väggar och tak på den plats du önskar skydda. För balkong monteras vindskydden som täckande duk på balkongens sidor. Ett balkongskydd skyddar dessutom mot insyn.

Innan du köper ett solskydd vill vi tipsa om att vi erbjuder fri konsultation för solskydd! Det betyder att vi gör gratis hembesök där vi tillsammans med dig kommer fram till bästa lösningen för ditt fönster, din terrass, altan, balkong eller uteplats.

När du köper ett solskydd från oss kan vi dessutom hjälpa dig montera det med våra egna, skickliga hantverkare.