Ett skönare liv

Få semesterkänslan att hålla längre

Håll kvar i semesterkänslan

Semestern är över för de flesta och det kan vara jobbigt att komma tillbaka till vardagens alla måsten och krav. Undvik att hamna i stressiga mönster och håll kvar i semesterlugnet ett tag till genom att följa våra tips nedan.

Ta det lugnt i början

Unna dig en långsam start och vänj dig vid rutinerna. Om du har möjlighet, ta en halvdag och svara bara på viktiga mail. Strunta i onödiga ”måsten” hemma, köp hem något gott att äta och avnjut det på din uteplats.

Dra ned på skärmtiden

Ta bort onödiga appar som du inte använder, stäng av notifikationerna och sätt telefonen på ljudlös. Umgås med nära och kära, ägna dig åt din hobby eller läs en bok istället för att uppdatera ditt Facebook-flöde för femte gången.

Extra viktigt är det att undvika din surfplatta eller smartphone 1–2 timmar innan läggdags då ljuset från skärmen kan försämra sömnen. Se våra tips på en skönare sömn här!

Ta tillvara på din fritid!

Under semestern brukar vi ägna åt oss saker som vi tycker är roliga, det kan vara allt från löpträning till att sjunga i kör. Enligt fritidsvetaren Hans-Erik Olson är det bästa receptet för att behålla semesterkänslan att ta tillvara på ditt intresse. Låt det bli ett återkommande inslag i dina veckor!

Fyll på med D-vitamin

Spendera mycket tid utomhus och ta tillvara på solljuset, passa på att fylla på depåerna för D-vitamin inför den mörka vintern. Solen ger upp till 90 procent av vårt D-vitamin och det behövs för ett starkt skelett och välfungerande immunförsvar.

Var försiktig i solen, att bränna sig ökar risken för hudcancer och föråldrad hud. Kolla gärna vår guide för att vara smart i solen.

Planera in roliga saker

Planera in en rolig resa eller andra event så känns inte nästa semester så långt borta. Om ekonomin tryter efter sommarens nöjen så kan man alltid turista i sin egen stad – vandra runt och upptäck något nytt!

Njut av ditt hem

På semestern flänger man ofta runt, så njut av att vara hemma. Börja bona in dig ordentligt och bunkra upp inför hösten med stearinljus och mjuka plädar.

Vi kan guida dig mot ett skönare hemmaklimat och kan skräddarsy lösningar för att du ska trivas hemma. Boka ett hemmabesök eller besök vår butik så hjälper vi dig.

 

Fält markerade med * måste anges

Boka ett hemmabesök!