Ett skönare hemmaklimat

Söder- eller norrläge? Välj gardin efter väderstreck

När man kollar på hus eller lägenhet är man ofta nyfiken på vilket väderstreck uteplatsen eller balkongen ligger i. På våra uteplatser vill vi maxa soltimmarna, många drömmer om en balkong i söderläge där solen ligger på. Däremot kan solens vara störande när man är inomhus, att kunna skärma av för att titta på TV eller få en god natts sömn i totalt mörker kan vara guld värt.

Något att tänka på är att UV-strålarna kan skada golv, väggar och möbler. Att investera i ett bra solskydd är därför en god idé ifall ditt hem är nyrenoverat eller du är rädd om dina möbler.

Vilka gardiner man behöver kan variera från rum till rum beroende på behov och läge. Nedan går vi igenom de fyra väderstrecken och vad du behöver tänka på.

Söderläge

Har du fönster i söderläge har du sol större delen av dagen. Vi rekommenderar därför en flexibel gardin i ljus väv för en isolerande effekt, till exempel Luxaflex® Twist eller Luxaflex® Facette. De vågräta linjerna med öppna och stängda sektioner och SmartCord® ger dig full kontroll på ljusinsläpp och utsikten.

Sovrum ligger sällan i söderläge på grund av att solen ligger på, men om du skulle ha ett sovrum i söderläge är det näst intill oumbärligt utan gardiner.

Vi rekommenderar Luxaflex® Duette med mörkläggningsväv då den håller mörkt och har isolerande luftfickor för en jämnare temperatur.

Norrläge

Till skillnad från söderläge så får rum som ligger i norrläge mycket sparsamt med sol – här är utmaningen snarare att ta tillvara på ljuset.

Är ditt sovrum i norrläge rekommenderar vi Luxaflex® Duette med en mörkläggningsväv för en god natts sömn.

Österläge

Ligger rummet i österläge har du sol tidigt på morgonen. Perfekt för dig som är pigg på morgonen!

I sovrum rekommenderar vi Luxaflex® Duette med en mörkläggningsväv för sömnen, men i till exempel vardagsrum passar en tunn och flexibel gardin där du kan styra över ljusinsläpp och insyn.

Västerläge

Till skillnad från österläge så har du kvällssol ifall rummet vetter mot väst. Vi rekommenderar i det stora hela samma produkter som i österläge med en mörkläggande gardin i sovrum och flexiblare gardin i övriga rum.

Få en skräddarsydd lösning utifrån väderstreck och behov

Vi guidar dig mot ett skönare hemmaklimat, boka ett hemmabesök i formuläret nedan eller besök vår butik i Kungsbacka.

 

Fält markerade med * måste anges

Boka ett hemmabesök!