Sov gott och lev bättre

5 tips för en skönare sömn

Så sover du bättre

I snitt sover människor 26 år av deras liv och sömnen är en viktig faktor för ett bra liv. Efter en god natts sömn mår du bättre, är gladare och orkar mer.

Hur bra du sover beror på flera faktorer, allt från stress till temperatur i sovrummet. Vi kan hjälpa dig att få ett skönare hemmaklimat.

 

Sov gott i mörkret

1. Sov i ett mörkt rum

På sommaren är det viktigt med bra mörkläggning i sovrummet, annars är det lätt hänt att du vaknar för tidigt av ljuset från morgonsolen.

Med rullgardiner från Luxaflex® breda sortiment kan du bestämma helt över ljusinsläppet. Dina gardiner kan till och med automatiseras för att passa dina behov med hjälp av PowerView motorisering.

 

Promenera innan läggdags

2. Var ute i den friska luften

Passa på att vara ute och rör på dig, då blir det enklare att sova. En promenad en ljummen sommarkväll är perfekt innan det är dags för läggdags.

 

Stäng av telefonen och sluta stressa

3. Koppla av och sluta stressa

Att ha svårt att sova är tätt sammanknutet med stress. Försök att varva ned, antingen genom att läsa en bok, motionera eller ta ett skönt bad.

För många är det en stress att ständigt vara uppkopplad, om du känner dig träffad kan det vara en god idé att stänga av telefonen under kvällen.

 

4. Tänk på temperaturen

En lagom temperatur för att sova är under 18 grader, helst mellan 14–16 grader. Ha ett varmt och skönt täcke för att hålla kroppen i en lagom temperatur, det viktiga är att andas in den kalla luften. Det sänker nämligen din ämnesomsättning.

Luxaflex® Duette är vår mest energieffektiva gardin som kan hjälpa dig att få en jämn temperatur både sommar och vinter. I cellerna lagras den stillastående luften som isolerar från värme och kyla.

 

5. Anpassa din sömn

Ska du upp tidigare än vanligt – gå och lägg dig tidigare på kvällen. Hur mycket sömn du behöver är individuellt, men ett bra riktmärke är mellan 6–9 timmar per kväll. Lyssna på din kropp och låt den återhämta sig.

Ett skönare hemmaklimat

Vi kan guida dig till ett skönare hemmaklimat, boka ett hemmabesök eller kom förbi vår butik i Kungsbacka så får du hjälp av våra experter.

Nytt för i år är att vi tagit in Luxaflex® breda sortiment för inomhus solskydd – det finns gardiner för alla behov och olika typer av fönster. Ta kontroll över ljusinsläppet och justera efter behov eller stämning.

 

Fält markerade med * måste anges

Boka ett hemmabesök!